Lapisan Multi-Permukaan Anyar Nglindhungi COVID-19

Penyakit Coronavirus 2019 (Covid-19) minangka virus novel sing ditemokake minangka panyebab wabah penyakit pernapasan sing gedhe lan nyebar kanthi cepet, kalebu pneumonia sing bisa fatal. Penyakit iki diwiwiti ing Wuhan, China ing Januari 2020, lan wis dadi pandemi lan krisis global. Virus kasebut ditunjuk minangka 2019-nCoV lan banjur diwenehi jeneng resmi SARS-CoV-2.

SARS-CoV-2 minangka virus sing alus nanging nular banget sing utamane nyebar saka wong menyang wong. Iki uga nyebar nalika wong sing kena infeksi batuk utawa wahing, lan tetesan kasebut tiba ing permukaan utawa obyek. Sapa sing ndemek permukaan banjur ndemek irung, tutuk utawa mripate bisa nulari virus.

Sanajan virus ora tuwuh ing permukaan sing ora urip, panaliten anyar nuduhake manawa koronavirus bisa tetep sregep utawa infèksi ing logam, kaca, kayu, kain lan permukaan plastik nganti pirang-pirang jam nganti dina, tanpa preduli saka permukaan sing katon reged utawa resik. Virus iki relatif gampang dirusak, nggunakake disinfektan prasaja kaya etanol (62-71%), hidrogen peroksida (0,5%) utawa natrium hipoklorit (0,1%) kanthi mecah amplop alus sing ngubengi mikroba cilik. Nanging, meh ora bisa ngresiki permukaan sawayah-wayah, lan disinfeksi ora njamin manawa permukaan kasebut ora kena kontaminasi maneh.

Tujuan riset kita yaiku nggawe lapisan permukaan kanthi energi permukaan sing relatif sithik sing bisa ngusir glikoprotein spike sing jangkar ing permukaan, lan nggunakake bahan kimia aktif kanggo nggawe glikoprotein spike lan nukleotida virus ora aktif. Kita wis ngembangake NANOVA HYGIENE+™ sing majeng, anti-mikroba (anti-virus lan bakterisida), sing nyuda risiko kontaminasi mikroba meh kabeh permukaan, kalebu logam, kaca, kayu, kain lan plastik kanthi prinsip ngusir mikroba, menehi a lumahing non-stick kanggo patogen lan sanitizing kanggo 90 dina. Teknologi sing dikembangake efektif lan disertifikasi nglawan SARS-CoV-2, virus sing tanggung jawab kanggo COVID-19.

Cara Kerjane

Teknologi kita bisa digunakake ing mekanisme kontak permukaan, tegese yen ana kuman sing kena kontak karo permukaan sing dilapisi, mula mateni patogen kasebut. Wis digawe karo kombinasi nanopartikel perak (minangka virocidal) lan non-migratory quantrany uyah amonium disinfectant (minangka virostatic). Iki banget efektif ing inaktivasi virus RNA enveloped lan genom DNA bakteri. Lapisan kasebut wis diuji nglawan koronavirus manungsa (229E) (tipe Alpha coronavirus) ing Nelson Lab, AS; coronavirus sapi (S379) (jinis Beta coronavirus 1) saka Eurofin, Italia; lan MS2, virus RNA, virus pengganti kanggo ngganti virus Picoma kayata Poliovirus lan norovirus manungsa saka lab NABL akreditasi ing India. Produk nuduhake khasiat> 99% nalika diuji miturut standar global ISO, JIS, EN lan AATCC (Gambar 1). Salajengipun, produk kasebut wis diuji kanggo sifat ora beracun miturut Laporan Iritasi Kulit Kulit Akut Nontoxic standar global (OECD 404) saka Pusat riset APT lab sing disetujoni FDA, Pune, India, lan miturut tes leaching global kanggo kontak panganan AS. FDA 175.300 saka CFTRI, Mysore, India. Asil tes kasebut konfirmasi manawa produk kasebut ora beracun lan aman kanggo digunakake.

Kita wis nglamar kanggo paten teknologi iki kanthi aplikasi no. 202021020915. Model kerja teknologi NANOVA HYGIENE+ kaya ing ngisor iki:

1. Nalika mikroba teka ing kontak karo lapisan, AgNPs nyandhet réplikasi nukleotida virus, mekanisme utama sawijining virulen. Ikatan karo gugus donor elektron kayata belerang, oksigen lan nitrogen sing umum ditemokake ing enzim ing mikroba. Iki nyebabake enzim dadi denaturasi, saéngga efektif ngrusak sumber energi sel. Mikroba bakal cepet mati.

2. Perak kationik (Ag+) utawa QUAT dianggo kanggo mateni koronavirus manungsa kanthi sesambungan karo protein permukaan (spike), S, adhedhasar pangisian daya kaya sing digunakake ing HIV, virus hepatitis, lsp. (Gambar 2).

Teknologi kasebut entuk sukses lan rekomendasi saka akeh organisasi lan ilmuwan elit. NANOVA HYGIENE + wis nuduhake cacat lengkap saka macem-macem bakteri patogen, lan adhedhasar laporan ilmiah sing kasedhiya, kita duwe pendapat manawa rumus saiki uga bisa nglawan spektrum virus sing akeh.

Aplikasi teknologi ing macem-macem permukaan bisa mungkasi panyebaran sekunder saka macem-macem permukaan menyang sel urip liwat tutul. Lapisan nano sing nglindhungi dhewe bisa digunakake kanggo kabeh permukaan kaya kain (topeng, sarung tangan, jas dokter, gorden, sprei), logam (lift, gagang lawang, nob, railing, transportasi umum), kayu (furnitur, jubin, panel partisi) , beton (rumah sakit, klinik lan bangsal isolasi), plastik (saklar, pawon lan peralatan omah) lan bisa nylametake akeh nyawa.


Wektu kirim: Jan-29-2021